Formulier

1 reactie

 1. Christophe.Maileux

  Beste toneelliefhebber,

  Na een enthousiast onthaal van mijn nieuwste toneelwerk “Plan B” in onze vereniging Rust Roest Leest is het nu tijd om deze avondvullende tragikomedie ook aan andere verenigingen ter beschikking te stellen.

  Kerstmis 1999. De familie Coucke verzamelt zich ten huize van vader Albert (65) en zijn inwonende moeder Aline (85). Albert Coucke heeft drie kinderen: Yves (40), een onderhoudstechnicus die verschijnt in het gezelschap van zijn Braziliaanse vriendin Lorena (38), de afwezige Henri (39) die gemigreerd is naar Amerika en waarmee de vaderband verbroken lijkt en zijn nagekomen dochter Charlotte (28), voor wie het leven één grote speeltuin lijkt te zijn.

  Het is duidelijk dat de relatie van Albert met zijn zoon Yves helemaal anders ligt dan die met dochter Charlotte: daar waar hij Yves nog steeds puberale rebellie en opstand verwijt, hemelt hij zijn dochter op en ontneemt haar door bovenmatige verwennerij elke vorm van zelfstandigheid. Dit smeulend vuur wordt aangewakkerd door de rijkelijk vloeiende alcohol, waardoor oude geschiedenissen al snel terug zullen oplaaien. Alberts drang om controle te houden op de familie slaat om naar machteloosheid en het over te laten familiebedrijf Coufer torent als een zwarte schaduw over hen heen: zal het bedrijf deze familieleden kunnen bij elkaar houden?

  Plan B is een toneelwerk over goede bedoelingen, geduld en een gebrek aan weerbaarheid, hoop op verandering, misplaatst vertrouwen en de vernietigende kracht van het onuitgesprokene. Ondanks deze heftige thema’s is er door de tragikomische vorm volop ruimte voor luchtigheid en zwarte humor.

  Speelduur:

  1ste bedrijf: 1u10

  2de bedrijf: 1u00

  Aantal spelers:

  2H 3D

  Decor:

  1, leefruimte, 3 in/uitgangen

  Dit toneelwerk is te verkrijgen bij auteursbureau Almo, theaterbib Opendoek, etc…

  Tevens nodig ik jullie graag uit om eens rond te snuisteren op mijn vernieuwde site http://www.christophemailleux.be waar meer info over mijn toneelwerken te vinden is.

  Hartelijke groet!

  Christophe Mailleux

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Je mag deze HTML-tags en attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>